Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Български питки за бургери

Български питки за бургери

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Български питки за бургери
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
13/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Толкова са вкусни, че една голяма верига за бързо хранене вече прояви интерес към рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - ½ кг
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • краве сирене - 100 г
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • мая за хляб - 20 г
  • майорана - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - - 1 ч.л. на кристали
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне.

Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата мая, майораната, солта и кашкавала, като се оставя малко за поръсване.

Оставя се в подходящ съд под скреч фолио да втаса за около 40 мин.

С намазнени ръце се оформят 12 питки и се поръсват с кашкавал. Пекат се върху хартия за печене около 30 мин в предварително загрята на 200 г фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: