Сладки слепени жълъди

Сладки слепени жълъди4 / 4
14/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Няма да изкушат катеричките, но всички останали няма да устоят на тези сладки слепени жълъди"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г меко
  • яйце - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 1 ампула
  • брашно - 300 г
  • мармалад от сини сливи - 1 к.ч.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
  • течен шоколад - 1 с л черен + 3 с.л. бял
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, чуква се яйцето в средата и добавяме пудра захар. Разбърква се с вилица, прибавя се меко масло, ванилова ампула и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Завива се във фолио и оставяме в хладилник за 30 минути. Изважда се и с чаена лъжичка се гребва от тестото. С ръце се оформя, като единият край се заобля, а другият леко се изостря.

С вилица леко се притиска отгоре да остане шарка. Така оформени сладки се нареждат върху хартия за печене. Фурната е загрята на 180 градуса, печем за 12-15 минути до бледорозово.

Изваждат се и две по две се слепват с мармалад от сини сливи.

В купа се загрява маслото в мв за секунди, да се разтопи. Добавя се бял и черен шоколад и разбъркваме на гладка смес.

Топи се заоблената част на сладките в шоколада, а после се овалва в начукани едро лешници.

Сервираме охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: