Начин на приготвяне
Намачкайте банана, 1 с.л. захар и крема сиренето.
В друга купа смесете брашното, останалата захар, бакпулвера и щипка сол.
Добавете студеното масло и го разтрийте с ръце, докато се получат трохи.
Прибавете банановата смес и бързо омесете меко тесто.
Извадете тестото върху прозрачно фолио, оформете го като салам с дължина около 35 см, увийте във фолиото и приберете във фризера за 1-2 часа.
Нарежете салама с остър нож на филийки с дебелина около 5 мм (около 36 бр.) и подредете банановите сладки върху хартия за печене.
Печете банановите сладки в предварително загрята на 200°С фурна за около 15-20 минути, оставете ги да изстинат напълно и ги слепете две по две с какаов крем.
Банановите слепени сладки са много ароматни и вкусни и идеални за кутията за училище.
За още идеи за лакомства за деца вижте нашите рецепти за бананови палачинки и бананови бисквити.