Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Празнични палачинкови вързопчета с чудна плънка

Празнични палачинкови вързопчета с чудна плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Празнични палачинкови вързопчета с чудна плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Време е да развихрите въображението си и да изненадате всички с тези неустоимо вкусни празнични палачинкови вързопчета"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • прясно мляко - 250 мл
  • бира - 200 мл светла
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 3 щипки
  • брашно - 12 с.л.
  • масло - за намазване
  • За плънка
  • крема сирене - 200 г
  • хамон - 120 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • див лук - 20 г.
  • орехи - 60 - 70 г + още за украса
  • чесън на прах - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките разбиваме яйцата с щипките сол и прибавяме млякото и бирата. Слагаме и брашното на части и продължаваме разбиването до хомогенна смес с гъстота на боза.

Намазняваме леко тиган с незалепващо дъно и диаметър около 15-16 см и изпичаме палачинки до приключване на сместта. Всяка извадена готова палачинка мажем обилно с масло.

Приготвяме плънката, като смесваме крема сиренето с лимоновия сок и чесъна на прах. Прибавяме орехите и хамона на парченца.

Дивия лук слагаме накълцан, заделяйки стръкчета, които ще ни служат за връзване (заделете толкова на брой, колкото са палачинките, при мен се получиха 11 броя). Разбъркваме добре.

Разпределяме плънката, поставяйки в средата на всяка палачинка и връзвайки на вързопче с помощта на заделените стръкчета див лук.

Украсяваме с орехи и поднасяме в голямо плато на празничната трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Като малки коледни подаръчета! Искам и аз...!
15.12.2017 18:14
1
1
Покажи всички подкоментари