Начин на приготвяне
Измиваме пилето, нарязваме на порционни парчета, отново измиваме, заливаме с вода и сваряваме.
Свареното пиле изваждаме, а бульона от варенето прецеждаме и запазваме за готвене на ястието. Докато варим пилето, почистваме праза и лука. Измиваме добре и нарязваме.
В тенджерка наливаме олио. Слагаме нарязаните праз, лук, цели белени скилидки чесън и замразен зелен фасул ( 200 г ).
Наливаме кафена чашка вода, ръсваме черен пипер на вкус и задушаваме, докато водата изври и продуктите останат на мазнина. После прибавяме сол на вкус и червен пипер.
Ръсваме брашно и като разбъркваме, наливаме бульон от варене на пилето (приблизително 3 ч.ч.).
Слагаме дафиновите листа и варим ястието без капак. Като започне да се сгъстява, прибавяме вино (2 с.л.), доматено пюре (2 с.л.) и свареното пилешко месо. Готвим още няколко минути.
При необходимост може да долеем още малко бульон или да сгъстим яхнията с още малко брашно, разредено с малко вода или бульон. Преди да сервираме ястието, махаме дафиновите листа.
Коментари