Свински сърца с гъби и лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866537948
16/12/2017
"Мезе за чудо и приказ, също така и за червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 321
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински сърца - 500 г
  • печурки - 150 - 200 г пресни
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • пушен червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 20 г
  • универсална подправка - унисос Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме сърцата. Правим на парченца и отново измиваме добре. Слагаме в тенджера, заливаме с чиста топла вода и сваряваме до готовност.

Лука белим и нарязваме на едри парчета. Гъбите също белим и нарязваме на филийки.

Сварените сърца отцеждаме от водата. В тиган или тенджерка смесваме лука, сърцата и гъбите.

Наливаме олио (3-4 с.л.), прибавяме кравето масло и ръсваме къри и черен пипер на вкус.

Наливаме вода (1/2 к.ч.) и когато изври, наливаме малко Унисос на Маги. Ръсваме пушен червен пипер (1/2 к.л.). Опитваме за сол и при необходимост посоляваме и сервираме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар