Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с царевица и моркови

Хляб с царевица и моркови

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Хляб с царевица и моркови
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ароматен хляб, какъвто не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • царевица - 200 г замразена
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода бикарбонат - 1.ч.л.
  • лимонтузу - щипка
  • винен оцет - няколко капки
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • пшенично брашно - приблизително 2.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се обелва, нарязан на две парчета, и заедно с царевицата се сварява за 15 минути в подсолена вода (около 150 мл).

Пасира се. Не е нужно да се прецежда.

В голяма купа се слагат царевичното пюре, киселото мляко, в което сме угасили содата бикарбонат с лимонтозуту и оцета. Добавяме яйцето, олиото и солта. Разбъркваме. Постепенно добавяме брашното.

Трябва да се получи смес с кексова гъстота.

Във формичка за хляб, предварително намаслена и напудрена с брашно, се изсипва сместа и се заглажда отгоре.

Печем царевичния хляб в предварително загрята фурна на умерена температура до готовност.

Получи се бърз вкусен хляб с чуден аромат, вкус и цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: