Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с моркови

Хляб с моркови

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Хляб с моркови
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Не знам за вас, но за мен това е по-вкусно от сладкиш"

Необходими Продукти

  • моркови - 4 бр.
  • брашно - 600 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • хладка вода - 350 мл
  • мая - 42 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата и сложете в нея маята и захарта.

Обелете морковите, настържете ги и изцедете сока им.

Изсипете маята в съд с брашно и сол, след което замесете тестото.

Добавете моркова към замесеното тесто и замесете тестото за хляб отново.

Оставете да престои 30 минути в съда, в който сте месили, и след това в тавата за печене за същите 30 минути.

Печете домашния хляб в предварително загрята фурна на 200 °C за 30 минути.

Топъл домашен хляб...а ако добавите и една салата от домати...чудно!

Да ви е сладко с този хляб с моркови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: