Начин на приготвяне
Дозата е за 1 буркан от 3 литра. Зеленчуците са с примерна доза, не може да се определи колко точно е количеството им.
В 3-литров (голям буркан за туршия) се слагат: оцет до оребрението на буркана, аспирина, солта, захарта и медът.
Реди се, камби, карфиол, моркови, целина, зеле, и така до напълване на буркана, като продуктите се притискат плътно.
Налива се вода догоре на буркана. Затваря се с капачка и бурканът се обръща надолу с капачката за 12 часа.
5-6 дни бурканът се обръща нагоре и надолу с капачката, до разтваряне на марината. Туршията е трайна дори и по-дълго време да стои отворена.
Виж също колко и защо се слага аспирин в туршията и вреден ли е аспирина в туршиите.
Коментари
Отдавна търся царска туршия с мед и заради такива абсурдности се отказвам!!!