Супа от бамя

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Супа от бамя1 / 2
02/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • бамя - 400 г
  • домати - 200 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • олио - 60 мл
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 80 мл
  • магданоз - 3 с.л. скълцан
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • ориз - 100 г
  • оцет - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера и запържете скълцани ситно лук. Добавете около 1 ч.л. червен пипер и запържете за кратко.

Долейте около 2 л гореща вода и добавете почистената и нарязана бамя. Оставете бамята да се посвари и прибавете ситно нарязаните или пасирани домати.

След като отново заври, добавете ориза. Оставете на котлона за около 10-15 минути и добавете подправките.

Сварената супа от бамя оставете да се охлади за 5-10 минути и я застройте с разбитото яйце с млякото, като темперирате с бульона. Поднесете с прясно скълцан магданоз.

За приятен кисел вкус може да добавите в супата малко оцет, но внимавайте да не се пресече млякото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: