Начин на приготвяне
В голяма купа смесваме галетата и лука. Така галетата поемат отделения от лука сок. Към тях прибавяме всички останали съставки за кюфтенцата с изключение на зехтина. Омесваме добре.
Оформяме кюфтенцата, като загребваме от сместа с голяма супена лъжица, за да са с еднаква големина.
Загряваме зехтина в тиган с незалепващо покритие и ги запържваме на средно силен огън за около 5 минути.
Внимателно поклащаме тигана, за да запазим тяхната форма. Когато са готови, внимателно ги прехвърляме в чиния. Не ги готвим до пълна готовност.
Приготвяме доматения сос, като в подходящ съд задушаваме лука и чесъна в зехтина за 2-3 минути. Добавяме ситно нарязаното чили и всички останали съставки за соса. Оставяме да къкри на средно силна температура.
Прехвърляме кюфтенцата в соса и готвим за около 10 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Отделяме 1/3 от соса в дълбок съд.
Едновременно с това сваряваме и спагетите. Отцеждаме ги от водата и ги смесваме с отделеният 1/3 сос.
Аранжираме ги като канапе в чинията.
Върху тях поставяме кюфтенцата, обгърнати в ароматния сос.
Сервирайте ги топли с магданоз и гарнираме по желание.