Постни лозови сарми с картофена плънка, орехи и стафиди

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17711272
21/12/2017
"Тайната на най-вкусните лозови сарми е в ароматната плънка и в любовта, с която методично ги навиваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 910
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете лозовите листа с гореща подсолена вода. Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнина.

Добавете ориза и една чаша вода и го задушете докато омекне. Когато сместа изстине, прибавете останалите продукти, смлените орехи, стафидите и подправките.

Сварете обелените картофи и ги намачкайте хубаво с вилица, прибавете и тях към останалите продукти.

На всяко лозово листо се поставят по една и половина чаена лъжичка от плънката и се оформят малки сарми.

Те се нареждат една до друга в дълбока тава, заливат се с топла вода и се пекат в загрята на 200 градуса фурна. Поднасят се студени.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар