Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сарми с картофена плънка, орехи и стафиди

Постни лозови сарми с картофена плънка, орехи и стафиди

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Постни лозови сарми с картофена плънка, орехи и стафиди
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Тайната на най-вкусните лозови сарми е в ароматната плънка и в любовта, с която методично ги навиваме"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 250 г
  • картофи - 300 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 200 г
  • стафиди - 50 г
  • олио - 150 мл
  • чубрица - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • орехи - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете лозовите листа с гореща подсолена вода. Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнина.

Добавете ориза и една чаша вода и го задушете докато омекне. Когато сместа изстине, прибавете останалите продукти, смлените орехи, стафидите и подправките.

Сварете обелените картофи и ги намачкайте хубаво с вилица, прибавете и тях към останалите продукти.

На всяко лозово листо се поставят по една и половина чаена лъжичка от плънката и се оформят малки сарми.

Те се нареждат една до друга в дълбока тава, заливат се с топла вода и се пекат в загрята на 200 градуса фурна.

Поднасят се студени.

Постните лозови сарми с картофена плънка, орехи и стафиди са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: