Начин на приготвяне
В купа се смесват яйцето и захарта. Разбърква се с лъжица. След това се прибавят кокосовото масло и медът. Отново се разбърква.
Добавят се и останалите продукти без брашното. Разбърква се. Брашното се пресява и започва да се прибавя към сместа постепенно при непрекъснато бъркане. Замесва се меко тесто.
От готовото тесто се изрязват частите на къщата със следните размери -
- предната и задната страна - 14 см на 11 см
- двете страни - 10 см на 12 см
- за покрива - 10 см на 13 см
За да ви е по-удобно може да изрежете шаблони от картон и да ги наложите върху тестото. Така по - лесно ще изрежете частите на къщичката. Изрязаните части се прехвърлят в тава, която е постлана с хартия за печене. Редят се на разстояние една от друга.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5-7 минути. От останалото тесто може да направите допълнителна украса за къщата или меденки. След като са готови се оставят да изстинат хубаво.
Когато частите са изстинали се приготвя сместа, с която ще се слепи къщичката. Пудрата захар се пресява два пъти. Първо в суха купа започва да се разбива само белтъкът и след това постепенно се прибавя пудрата захар малко по малко. Разбива се на най-ниската степен на миксера. Когато сместа стане гъста и гладка значи е готова.
Сместа се прехвърля в плик, на който се изрязва леко връхчето. С тази смес се маже леко ъглите на къщичката от вътрешната страна. Стени на къщата се подпират с чаши. Изчаква се малко да стегнат стените и се слага покрива.
Оставя се за няколко часа да стегне и след това се украсява. От фондан направих прозорците, вратата и снежинките. Те се закрепят на къщата, като от вътрешната страна се намокрят леко с вода.