Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Маслинови спагети

Маслинови спагети

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Маслинови спагети
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вижте как да приготвите вкусни спагети с малко, но точните съставки"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • риба тон - 300 г (от консерва)
  • маслини - 50 г черни (без костилки)
  • маслини - 50 г зелени (без костилки)
  • печурки - 130 г (мариновани)
  • чесън - 2 скилидки
  • кисели краставички - 50 г
  • сушени домати - 15 бр. мариновани
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • за пестото
  • бадеми - 50 г
  • зехтин - 100 мл
  • кашкавал - 50 г (настърган)
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 5 с.л. (сух)
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме пестото, като смесваме всички съставки в блендер. При необходимост може да се добави още малко зехтин.

След това сваряваме спагетите и ги изцеждаме (аз ги охлаждам под чешмата със студена вода).

Запържваме наситнените гъби за кратко в зехтина (можете да ползвате и зехтина от маринованите домати), след това добавяме рибата тон, нарязаните маслини и домати, наситнените краставички и чесън.

Оставяме на котлона за 5-10 минути, като разбъркваме от време на време. После добавяме и пестото - разбъркваме и задържаме на огъня за още 2-3 минути. Накрая изсипваме и спагетите, разбъркваме внимателно и махаме от котлона.

При поднасяне може да се поръсят с малко черен пипер.

Маслиновите спагети са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: