Начин на приготвяне
Започваме с плънката, като смесим всички продукти в купа, разбъркваме и оставяме на страна.
В дълбока купа си пресяваме брашното заедно със бакпулвера и си правим кладенче.
Добавяме маслиновото олио, портокаловия сок и водата, като с помощта на дървена лъжица разбъркваме.
Когато стане сместа гъста започваме с ръце до получаването на гладко тесто.
Това тесто разделяме на 16 еднакви парчета. Всяко парче разточваме на кръг.
В единия край на разточеното парче тесто поставяме от плънката, след което навиваме на руло. Крайчетата прищипваме, така че плънката да може да се запечата.
В тавичка постлана с хартия за печене поставяме оформените рогчета като нареждаме на разстояние едно от друго.
Намазваме рогчетата със смес от белтък и малко вода и поставяме в печката да се пекат.
Маслиновите рогчета са готови.