Начин на приготвяне
Месото се нарязва на едри парчета, поръсваме със сол, черен пипер и кимион. Загрява се олио в тиган и запържваме докато побелее. Изважда се в чиния. В същата мазнина запържваме нарязан лук на полумесеци, чушка на кубчета да омекнат.
Прибавяме и гъби обелени и нарязани на филийки. Поръсват се със сол, черен пипер, чубрица и риган. Задушават се за кратко под капак и прехвърляме в тава.
Разпределя се и месото, като отгоре се поръсва със соев сос, наливаме и чаша бяло вино, аз ипползвам домашно вино.
Тавата се завива с фолио и печем в загрята фурна на 200 градуса около 35 минути. Изважда се, фолиото се сваля.
Разбих заквасената сметана с малко вода и сипах в тавата, като леко се разбърква с вилица. Връща се във фурната за 10 минути да се запече.
Ако имате готварска сметана ще е по-добре, но аз нямах, а и така се получи вкусен сметанов сос.
Сервираме печеното свинско с гъби с резени лимон. Много вкусно и празнично!