Сурова туршия със зелени домати

тинтинНовак14
04/10/2012
"Страхотна сурова туршия, която все пак трябва да изчакаме поне десетина дни, за да втаса!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо89 932
  • Преглеждания за месеца1520
  • Преглеждания за седмицата720
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелени домати
  • моркови
  • карфиол
  • краставички
  • чесън - обелени скилидки
  • люти чушки - "рибки" /по желание/
  • за саламурата
  • вода - 4 литра
  • сол - 250 г
  • оцет - 250 мл
  • захар - 1 с.л. /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В три литрови буркани нареждаме зеленчуците. Посочените мерки са за 2 буркана от 3 литра.

Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни.

Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар.

Рейтинг

5 6
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Таня
Таня
11.11.2014 21:36
Един въпрос... в момента варя маринатата... ама я опитах и ми се струва много солена...една чаена чаша сол не е ли много? Аз сложих 2 супени лъжици захар, за да е леко сладникава. Дано не стане много солена. Обичам леко кисел, леко солен и леко сладникав вкус. Дано съм докарала туршията по мой вкус - то след 20-тина дни ще стане ясно какво съм сътворила. Да кажа само, че това ми е сефте - никога не съм правила туршии :-)
1
1
АНОНИМЕН
АНОНИМЕН
15.10.2013 09:30
Количеството на зеленчуците е по ваш избор,също така и от кой зеленчук да сложите повече от друг по-малко,въпрос на избор.Маринатата не се възварява, ако не стигне да напълните бутканите , които сте заредили със зеленчука си правите нова.
2
1
Георги Кръстев
Георги Кръстев
14.10.2013 13:58
Извинете, така и не разбрах количествата зелени домати, моркови и пр. за туршията. И колко време се "заварява", след като се покрие с вода?
0
7