Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сурова туршия със зелени домати

Сурова туршия със зелени домати

тинтин
Новак
308033k
Сурова туршия със зелени домати2 / 2
04/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2 буркана
"Страхотна сурова туршия, която все пак трябва да изчакаме поне десетина дни, за да втаса!"

Необходими Продукти

  • зелени домати
  • моркови
  • карфиол
  • краставички
  • чесън - обелени скилидки
  • люти чушки - "рибки" /по желание/
  • за саламурата
  • вода - 4 литра
  • сол - 250 г
  • оцет - 250 мл
  • захар - 1 с.л. /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В три литрови буркани нареждаме зеленчуците. Посочените мерки са за 2 буркана от 3 литра.

Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни.

Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
43
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня
Таня
Един въпрос... в момента варя маринатата... ама я опитах и ми се струва много солена...една чаена чаша сол не е ли много? Аз сложих 2 супени лъжици захар, за да е леко сладникава. Дано не стане много солена. Обичам леко кисел, леко солен и леко сладникав вкус. Дано съм докарала туршията по мой вкус - то след 20-тина дни ще стане ясно какво съм сътворила. Да кажа само, че това ми е сефте - никога не съм правила туршии :-)
11.11.2014 21:36
3
1
АНОНИМЕН
АНОНИМЕН
Количеството на зеленчуците е по ваш избор,също така и от кой зеленчук да сложите повече от друг по-малко,въпрос на избор.Маринатата не се възварява, ако не стигне да напълните бутканите , които сте заредили със зеленчука си правите нова.
15.10.2013 09:30
3
1
Георги Кръстев
Георги Кръстев
Извинете, така и не разбрах количествата зелени домати, моркови и пр. за туршията. И колко време се "заварява", след като се покрие с вода?
14.10.2013 13:58
7
Зара
Зара
Господине направете туршията така , както тя е написала.Оставете математиката, защото има чаши и чаши ,както хора и заядливи хора, като Вас.
10.10.2013 16:35
3
Филип
Филип
Любка, която и тук не пропусна да си каже как и харесва да прави туршията. Ако можеше и да смята щеше да знае, че ако една чаша е 250 мл то 15 чаши са 3,75 литра.
09.10.2013 17:41
Любка
Любка
Тази рецепта е много хубава.Правя я от години и е трайна.В случай,че не ви стигне маринатата си правите
допълниелно и доливате.Важно е соътношението,което е 1чаша сол, 1чаша оцет и 14 чаши вода-може и 15 чаши вода.Най-отгоре на буркана слагам листа от смокини,вишни и дюли и затварям с пласмасов капак.
По същият начин слагам само краставичики и стават много хубави, може би листата от смокини им придават
специфичен вкус и аромат.
03.10.2013 11:04
АСЕН
АСЕН
До Асан Куртов....само прочети ако можеш какво и как си го написал..и прецени кой е тъпакът!за кой ли път моля тъпаците да не мърсят нета!
13.12.2012 20:04
Милан
Милан
Айде без обиди - жената така си я прави и така дава рецептата. Аман от злобари. Мерси за рецептата
13.12.2012 17:07
1
Асан Куртов
Асан Куртов
Много ще да е тЪп тоя дет го е писал тфа!!! "Започваме да претакаме трушията 10 дни"???
12.12.2012 20:02
1
2
Скарид
Скарид
Каква е трайността на тази туршия?
08.10.2012 18:53
тин
тин
Станало е някакво объркване.Количеството 4 литра вода е за 2 броя три литрови буркана.
04.10.2012 13:17
гост
гост
ЕДНО НЕ РАЗБИРАМ - КАК БУРКАН ОТ 3L ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ 4L ВОДА, ЧЕ ОТГОРЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОЦЕТ и т.н.
04.10.2012 11:14
1
1