Риба Тилапия по гръцки

04/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Вижте как да приготвите най-вкусната тилапия "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 569
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • тилапия - 4 филета
  • олио - 2 - 3 с.л. или зехтин
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 броя
  • бульон - 600 мл
  • лимони - 1 - 2 броя
  • копър - 1/3 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тигана, а тилапията се овкусява със сол и пипер. Рибата се пържи, докато хване приятен загар - към 2-3 минути от всяка страна. Докато се пържи по желание се добавя скълцан чесън.

Яйцата се разбиват в съд на котлона заедно с лимоновия сок. Долива се топлия бульон постепенно и се разбива. Бъркайте соса, докато се сгъсти. Накрая го овкусете с малко сол и черен пипер.

Полейте рибата със соса в чиния и поднесете талапията по гръцки с малко скълцан копър.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар