Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Мариновани филенца риба тилапия

Мариновани филенца риба тилапия

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Мариновани филенца риба тилапия
Снимка: Зори
1 / 5
12/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ценните вещества в повечето видове риби ги правят толкова предпочитан хранителен продукт, затова опитайте тези мариновани филенца тилапия, като не забравяйте да консумирате с чаша хубаво бяло вино"

Необходими Продукти

  • тилапия - 500 г дребна (може да я замените с херинга)
  • морска сол - 500 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • розмарин - няколко стръка
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • лук - 1 малка глава кромид
  • винен оцет - 200 мл
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата тилапия се почиства от вътрешности, глави, перки и опашки, измива се и подсушава, след което се филетира.

Филетата се нареждат в подходящ съд с капак, поръсен обилно с морска сол. Ако съдът е малък, рибните филенца се нареждат на пластове, като между всеки пласт риба се ръси обилно със сол. Най-отгоре отново се поръсва с останалата сол, съдът се захлупва и се прибира в хладилник за 12 часа.

След като това време изтече, филенцата тилапия се изтръскват от солта и се изплакват и подсушават.

Филетата риба тилапия се нареждат плътно в подходящ съд с капак, като между тях се слагат зърна черен пипер и бахар, дафинов лист, листенца пресен розмарин и ситно скълцан кромид лук. По желание може да добавите и наситнен копър или магданоз.

Олиото леко се запържва и след като изстине, се смесва с оцета. В така приготвената марината за риба се добавя малко сол на вкус и с нея се поливат филенцата тилапия.

Съдът се захлупва и рибата прибира в хладилник да се маринова за 24 - 48 часа.

Маринованите филенца риба тилапия са готови и са подходящо мезе за всяко питие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: