Начин на приготвяне
Разделете прясното мляко на 3 равни части. За мока крема загрейте 1 част прясно мляко и разтворете в него 1/3 от захарта, кафето. Добавете размитото в малко вода 1/3 нишесте, разбито с 1 яйце и бъркайте до сгъстяване. Готовия крем разбъркайте с 2 с.л. масло.
За ваниловия крем загрейте 1/3 мляко със захарта и добавете размитото 1/3 нишесте с разбито яйце. Отново се прибавя и се бърка интензивно до сгъстяване. Готовият ванило крем се разбърква с ванилията и 2 с.л. масло. Щом се охлади се разбърква с разбитата сметана.
За шоколадовия крем разтопете захарта, маслото и какаото предварително на водна бяна, докато се смесят. Загрейте останалото прясно мляко със захарта и сгъстете с размитото нишесте и последното разбито яйце. След това на порции добавяйте и разбърквайте крема към шоколада.
В десертни чашки или купички сипете 1/3 от височината им мока крем, след това ванилов и накрая шоколадов. Направете украса по избор и по желание. Поднесете трицветния крем охладен.
Коментари
може ли да уточните 6 с.л. масло какво означава - олио или краве масло и то дали трябва да е предварително разтопено.
Предварително благодаря!