Трицветен крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Трицветен крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8-10 бр.
"Най-модерните цветове това лято и всяко лято са ... шоколадовите. Опитайте и ще разберете защо!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • масло - 6 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • кафе - 1 с.л. разтворимо
  • ванилия - 1 ампула ванилова есенция
  • какао - 1 с.л. на прах
  • шоколад - 100 г черен
  • сметана - 100 мл разбита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете прясното мляко на 3 равни части. За мока крема загрейте 1 част прясно мляко и разтворете в него 1/3 от захарта, кафето. Добавете размитото в малко вода 1/3 нишесте, разбито с 1 яйце и бъркайте до сгъстяване. Готовия крем разбъркайте с 2 с.л. масло.

За ваниловия крем загрейте 1/3 мляко със захарта и добавете размитото 1/3 нишесте с разбито яйце. Отново се прибавя и се бърка интензивно до сгъстяване. Готовият ванило крем се разбърква с ванилията и 2 с.л. масло. Щом се охлади се разбърква с разбитата сметана.

За шоколадовия крем разтопете захарта, маслото и какаото предварително на водна бяна, докато се смесят. Загрейте останалото прясно мляко със захарта и сгъстете с размитото нишесте и последното разбито яйце. След това на порции добавяйте и разбърквайте крема към шоколада.

В десертни чашки или купички сипете 1/3 от височината им мока крем, след това ванилов и накрая шоколадов. Направете украса по избор и по желание. Поднесете трицветния крем охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Arpha
Arpha
Има и друг, по- лесен вариант на този крем, който е не по- малко вкусен. Сварете си обикновен сладкарски брашняно- яйчен крем и го разделете на три.Първата част оставете бяла и овкусете с ванилия.Във втората сложете счукан крокант, а в третата - какъвто искате шоколад.После редете и гарнирайте както си щете!
19.11.2013 23:20
Веселина
Веселина
Може би с грамаж ще е по-лесно,тъй като лъжица твърдо масло може да изглежда по различен начин,но предполагам в случая разликата няма да попречи на крайния резултат. Рецептата е супер,още утре ще се пробва :)
05.03.2013 21:12
Веселина
Веселина
Благодаря :)
05.03.2013 20:59
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Според мен трябва да е краве масло, за да може да стегнат кремовете след като изстинат. При мока и ваниловия крем маслото не е разтопено и се слага след като са готови, а за шоколадовия пише да се разтопи със захарта и какаото в началото.
05.03.2013 19:34
Веселина
Веселина
Здравейте,
може ли да уточните 6 с.л. масло какво означава - олио или краве масло и то дали трябва да е предварително разтопено.
Предварително благодаря!
05.03.2013 19:20