Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. 5 от белтъците разбиваме на сняг с 1 ч.ч. захар. След това добавяме 5 с.л брашно. Другите 3 белтъка също разбиваме на сняг с другата една чаша захар.
Добавяме към тях 8-те жълтъка /на два-три пъти / останалото брашно, бакпулвера и ванилията. Жълтъчната смес делим на 2 части - в едната добавяме какаото /пресято/ и разбъркваме.
В кексова форма намазана с масло или маргарин, изсипваме една върху друга първо какаовата, после жълтъчната и накрая белтъчната смес.
Поставяме кейка в нагорещена само отдолу фурна /170 градуса/. Когато сместа изпълни формата включваме на горно печене за около 5 минути.
Изстинал кейкът се изважда от формата и може да се украси по желание. Аз го залях с готова лимонова глазура на Йоткер.