Начин на приготвяне
Сладкарската боя и белият шоколад могат да бъдат заменени от червени бонбонки с подходяща форма за носленце на елените.
Разбъркайте маслото на стайна температура с пудрата захар. Може да направите това на ръка или с миксер. Прибавете белтъка, ваниловата захар, канелата и есенцията и разбийте до хомогенност.
Пресейте брашното на части към сместа и когато тя стане гъста, замесете със ръка до цялостното интегриране на брашното, добавяйки още малко, ако е нужно, за да може тестото да стане компактно, но не прекалено твърдо.
Оформете на топка, която завийте във стреч фолио и оставете в хладилник за около 30 минути да стегне.
На набрашнен плот разточете тънка кора (дебела 3 мм), имайте предвид, че сладките няма да бухнат, така че не ги правете прекалено тънки.
Подредете в тавичка върху хартия за печене и изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 10-12 минути.
След като ги извадите, оставете да се охладят и втвърдят, а през това време си разтопете на водна баня двата вида шоколад. Щом се втечнят, разтворете боята в белият и с тънка клечка (за зъби например) капвайте в средата на бисквитката кръгло, леко сплескано носле. От черния шоколад нарисувайте с друга клечка очички и рогца, ръководейки се по снимките. Много е лесно и приятно. Ако вместо бял шоколад и боя сте решили да ползвате бонбони за нос, то капвайте по малко шоколад и залепвайте върху него бонбоните.
Оставете шоколадът да се втвърди, за да не се развали украсата ни и поднесете на празничната трапеза или за компания към сутрешно коледно кафе. Получават се 24 бисквитки.
Да ви е сладко! Весела Коледа!
Коментари