Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито и го объркваме с бакпулвера.
Разбиваме яйцето с пудрата захар и заедно с меда, ги прибавяме към брашното.
Правим смес от какаото, содата, карамфила, канелата, бахара, индийското орехче и смлените орехови ядки, която изсипваме към сместа за бисквитеното тесто. Добавяме и ситно нарязаните портокалови корички.
Замесваме тестото и го разточваме върху фолио на кора с дебелина 5 мм.
Предварително си изрязваме шаблон от картон с нарисувано еленчето Рудолф с височина около 4-5 см.
Налагаме шаблона върху тестото и с остър нож изрязваме еленчета. По същия начин може да приготвите и други форми.
Нареждаме фигурките в омаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна за 20-тина минути.
Разбиваме белтъка със захарта на сняг и еленчетата ни с помощта на шприц оживяват с очички и устенца.
Коментари