Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни еленчета Рудолф

Коледни еленчета Рудолф

IvankaIvanka
Новак
252422
Коледни еленчета Рудолф1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"И да не забравите да приготвите поне 12 коледни еленчета, защото все някой трябва да тегли шейната на Дядо Коледа"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. (смлян)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бахар - 1/2 ч.л. (смлян)
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. (настъргано)
  • орехи - 1 к.ч. (смлени)
  • портокалова кора - 1 к.ч. от сладко
  • За украса
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито и го объркваме с бакпулвера.

Разбиваме яйцето с пудрата захар и заедно с меда, ги прибавяме към брашното.

Правим смес от какаото, содата, карамфила, канелата, бахара, индийското орехче и смлените орехови ядки, която изсипваме към сместа за бисквитеното тесто. Добавяме и ситно нарязаните портокалови корички.

Замесваме тестото и го разточваме върху фолио на кора с дебелина 5 мм.

Предварително си изрязваме шаблон от картон с нарисувано еленчето Рудолф с височина около 4-5 см.

Налагаме шаблона върху тестото и с остър нож изрязваме еленчета. По същия начин може да приготвите и други форми.

Нареждаме фигурките в омаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна за 20-тина минути.

Разбиваме белтъка със захарта на сняг и еленчетата ни с помощта на шприц оживяват с очички и устенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Страхотни са!
30.04.2020 11:21