Картофени кюфтета с праз и гъби

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
06/10/2012
"Когато докторът ви каже да намалите малко месото, а вие просто обожавате кюфтетата - опитайте тази вкусна алтернатива "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 147
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, разрежете ги на половини и ги сварете в подсолена вода. Още горещи ги намачкайте и ги объркайте с натрошеното сирене и сол при нужда.

Объркайте с яйцето, възможно най-ситно скълцаните праз и гъби и подправките. Ако сместа е суха, долейте малко прясно мляко. С мокри ръце оформяйте кюфтета от сместа и ги овалвайте в брашно.

За панировката разбийте яйцата, прибавяме брашното и нишестето и добавете по малко студена вода. Трябва да се получи по гъста смес от тази за палачинки.

Всяко картофено кюфте се овалва внимателно в панировката или тя се нанася с ръце върху него, за да не рискуваме да се счупят. Готовите кюфтета се пържат в сгорещана мазнина от двете страни. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Начинаещ готвач
Начинаещ готвач
30.09.2013 15:07
Кюфтенцата се получиха добре и много вкусни станаха:) Сложих пресен лук вместо праз и не стигнах до тази описана панировка, ами само ги овалях в брашно. Получих добра оценка вкъщи :)
0
0