Начин на приготвяне
Овкусете пържолките със сол и черен пипер. Намажете ги с горчицата и поръсете с мащерката. Ако имате прясна мащерка, е най-добре, но тъй като аз няма използвах изсушена.
Поставете ги в съд, намазан със зехтин, и запечете в предварително загрята фурна на 200°C за 15 мин. При готовност извадете и покрийте с фолио, за да ги запазите топли.
Междувременно сварете обелените предварително картофи в подсолена вода. Нарежете праз лука на кръгчета и го запържете в маслото за около 5 мин.
При готовност на картофите ги отцедете от водата и върнете за кратко тенджерата на котлона да се поизсушат. Намачкайте хубаво картофите и ги смесете със запържения праз лук.
Оформете с ръце кюфтенца и ги оваляйте в предварително разбитото яйце и после в брашно, смесено със солта. Изтупайте излишното брашно и запържете в загрятото олио.
Пържете за около 2 мин от всяка страна или до златисто. Поднесете готовите кюфтенца с пържолите.
Свинските пържоли с картофени кюфтета с праз са готови.
Адаптирано от Good Food.