Осолена сланина

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
691
226
346
2
25/12/2019
"И запомнете - осолената сланина се реже на много тънки парчета и се консумира с удоволствие и ... домашно червено вино "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 884
  • Преглеждания за месеца394
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сланина
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната сланина я кисна 1-2 дни в подсолена вода, за да се отцеди кръвта. Нарязвам я на парчета.

В съда за съхранение слагам сол на дъното и разполагам плътно парчетата сланина. В противен случай тя се разваля от кислорода.

Най-отгоре слагам пак сол и то доста.

Покривам с капак и слагам тежест. Съхранявам на сухо и хладно място.

След 20 дни консумирам като мезе или готвя с нея български национални ястия.

Осолената сланина е готова.

Дървена дъска елипса за рязане и сервиране 38х26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървена дъска елипса за рязане и сервиране 38х26 см
20.99 лв.
Виж ››

Елипсовидна дъска за рязане, която освен по предназначение, може да ползва и за сервиране на ордьоври. Рамкирана е за презентации. Дървената дъска има удобна дръжка и размери.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар