Осолена сланина

Осолена сланина

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
706
226
372
2
25/12/2019
"И запомнете - осолената сланина се реже на много тънки парчета и се консумира с удоволствие и ... домашно червено вино"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 564
  • Преглеждания за месеца1248
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сланина
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната сланина я кисна 1-2 дни в подсолена вода, за да се отцеди кръвта. Нарязвам я на парчета.

В съда за съхранение слагам сол на дъното и разполагам плътно парчетата сланина. В противен случай тя се разваля от кислорода.

Най-отгоре слагам пак сол и то доста.

Покривам с капак и слагам тежест. Съхранявам на сухо и хладно място.

След 20 дни консумирам като мезе или готвя с нея български национални ястия.

Осолената сланина е готова.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Lychezar
Lychezar
30.12.2020 23:59
Е не бе сериозно ли... Хаха
0
0