Осолена сланина

25/12/2017
Valentina Psaltirova
отValentina PsaltirovaПомощник Готвач1522431652
"И запомнете - осолената сланина се реже на много тънки парчета и се консумира с удоволствие и ... домашно червено вино "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 677
  • Преглеждания за месеца2511
  • Преглеждания за седмицата671
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сланина
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната сланина я кисна 1-2 дни в подсолена вода, за да се отцеди кръвта. Нарязвам я на парчета.

В съда за съхранение слагам сол на дъното и разполагам плътно парчетата сланина. В противен случай тя се разваля от кислорода.

Най-отгоре слагам пак сол и то доста.

Покривам с капак и слагам тежест. Съхранявам на сухо и хладно място.

След 20 дни консумирам като мезе или готвя с нея български национални ястия.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар