Начин на приготвяне
Сланината нарязваме на парчета. Вземаме си дървен съд и покриваме дъното с морска сол.
Подреждаме парчета сланина върху солта, като оставяме разстояние от поне 1см между тях.
Отгоре покриваме отново със солта, така че да се покрие самата сланина. Редим отново сланина и сол и така докато свърши сланината. Затваряме съда и оставяме на хладно място за 23-25 дни.
Когато минат дните вадим, измиваме със студена вода парчетата и оставяме да се изцедят.
В съд изсипваме сладкия червен пипер и сухия чесън, разбъркваме и овалваме всяко парче.
Увиваме в хартия и поставяме в хладилник, за да стегнат. Вадим след около 2 часа и вече можем да консумираме сланината. Супер зимно мезе!