Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Осолена паприкована сланина

Осолена паприкована сланина

Осолена паприкована сланина
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
23 мин.
Общо
33 мин.
Порции
1
"Само ако знаете колко дълго време търсихме перфектната рецепта за осолена паприкова сланина"

Необходими Продукти

  • сланина - прясна с кожа
  • морска сол
  • червен пипер - сладък
  • сух чесън - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината нарязваме на парчета. Вземаме си дървен съд и покриваме дъното с морска сол.

Подреждаме парчета сланина върху солта, като оставяме разстояние от поне 1см между тях.

Отгоре покриваме отново със солта, така че да се покрие самата сланина. Редим отново сланина и сол и така докато свърши сланината. Затваряме съда и оставяме на хладно място за 23-25 дни.

Когато минат дните вадим, измиваме със студена вода парчетата и оставяме да се изцедят.

В съд изсипваме сладкия червен пипер и сухия чесън, разбъркваме и овалваме всяко парче.

Увиваме в хартия и поставяме в хладилник, за да стегнат. Вадим след около 2 часа и вече можем да консумираме сланината. Супер зимно мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: