Осолена сланина

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Осолена сланина3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"И запомнете - осолената сланина се реже на много тънки парчета и се консумира с удоволствие и ... домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • сланина
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната сланина я кисна 1-2 дни в подсолена вода, за да се отцеди кръвта. Нарязвам я на парчета.

В съда за съхранение слагам сол на дъното и разполагам плътно парчетата сланина. В противен случай тя се разваля от кислорода.

Най-отгоре слагам пак сол и то доста.

Покривам с капак и слагам тежест. Съхранявам на сухо и хладно място.

След 20 дни консумирам като мезе или готвя с нея български национални ястия.

Осолената сланина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте всички . Сланина не съм осолявал никога . В чужбина съм и само в полския магазин открих сланина прясна . Само че е много тънка . 1 см , макс. 2 см . Но поне е без кожа , щото аз не ям кожа . Та въпроса ми е след като я натъпках с 1 кило сол отвсякъде , колко дни са нужни да я зачеша ?
11.02.2024 22:29
Анонимен
Анонимен
сланината се реди с кожата надолу - задължително !
09.12.2022 16:41
2
2
Потребител#268337
Потребител#268337
Благодаря Ви за рецепта!
Преди малко сложих сланинката в солена вода и я изнесох на студено, и се чудих, колко дена да я кисна така.
04.12.2021 16:00
1
1
Lychezar
Lychezar
Е не бе сериозно ли... Хаха
30.12.2020 23:59
1