Начин на приготвяне
За блатовете течните съставки се разбиват добре с миксер и към тях се прибавят пресятите брашно, какао и бакпулвер. Содата се разтваря в киселото мляко. Кафето не трябва да е горещо.
Изпичат се 3 блата на 180 градуса с вентилатор за по 35 минути всеки във форма с диаметър 26 см. Оставят се да се охладят.
Кремът се приготвя, като сметаната се разбива на крем с крема сиренето и течния шоколад. Полученият крем се разделя на две - слага се след 1-вия и 2-рия блат.
Кремът за украса се приготвя, като сметаната се разбива на пухкав крем с крема сиренето и пудрата захар. Накрая се добавя боята.
За шоколадовия ганаш сметаната се поставя в подходяща тенджера да се загрее. Когато започне да излиза пара от нея, преди да кипне, се сваля от котлона и се добавя шоколадът.
Бърка се енергично докато шоколадът се разтопи. Оставя се изстине за малко, докато може да си задържим пръста в него.
Тортата се измазва добре със синия крем и се украсява с шоколадовия ганаш, орехите и шоколадовите бонбони.