Начин на приготвяне
Смесете заедно брашното, маята, солта и захарта. Направете кладенче в средата на сухите съставки и чукнете в него яйцето.
Постепенно доливайте топличкото прясно мляко и масло, като гребвате части от брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса до удвояване на обема му.
За да приготвите плънката, разбъркайте мекото масло със захарта и канелата.
Разделете втасалото тесто на 2 части. Всяка разточете на правоъгълник и ги намажете с плънката. Навийте на стегнато руло и всяко руло нарежете на парчета с дебелина около 2 см.
Подредете така приготвените канелени кифлички върху тава с хартия за печене или в добре намаслени форми за мъфини. Оставете ги да втасат.
Намажете ги с разбит жълтък с малко вода, поръсете ги с малко канелена захар и ги сложете да се изпекат до готовност в загряна на 180 градуса фурна.
Коментари