Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Тройноефектни топчета

Тройноефектни топчета

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
15603193
Тройноефектни топчета2 / 2
30/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 4 твърдо сварени
  • горчица - 1 ч.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • сух чесън - на прах (или скилидка)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • маслини - 50 г обезкостени и нарязани на ситно
  • рачешки рулца - двойна опаковка
  • орехи - печени, ситно накълцани
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • краставици - 2 средни мариновани или от туршия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това предястие го видях в един руски клип, а сега ви представям моята интерпретация.

Настъргваме на едро ренде яйцата + майонезата + горчицата + сметаната + чесъна на прах и черния пипер + настъргания кашкавал.

По желание може да се подправи сместа с уни сос.

Объркваме добре, да се получи гъста смес, от която можем с ръце да оформим топчета, ако сместа е много гъста, добавяме майонеза.

Разделяме сместа на 3, както следва: в едната част добавяме 1/2 настъргани на ситно ренде замразените рулца от раци (замразени се настъргват лесно), другата 1/2 от опаковката настъргваме също на ситно - тя е за овалване; в другата част добавяме ситно накълцаните краставици, за тяхното овалване са нужни ситно смлените изпечени орехи; в третата част добавяме ситно накълцаните маслини, за тяхното овалване ни е нужен на ситно нарязан магданоз.

Слагаме найлонови ръкавици или латексови, намокряме си ръцете със студена вода с чаена лъжичка, взимаме от сместа и оформяме с ръце топчета, овалваме в съответната панировка. Подреждаме в подходяща чиния.

P.S.: Можете да варирате със сместа за овалване, както и със продуктите внесени в основната смес по ваш вкус. Ако сместа е много гъста, сложете допълнително майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: