Празнично пиле Мечта

12/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф924518648
"По празниците мечтите се сбъдват - кулинарните също "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 358
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, измийте и сварете в подсолена вода до полуготовност. Извадете месото от бульона, а него го запазете, оставете месото да се охлади.

В тава наредете пилешкото, като предварително сте го намазали с майонезата. Между месото разпределете почистения арпаджик и нарязаните гъби, предварително измити.

В купа смесете сметаната с нарязаното топено сирене, добавете зеленчуковата подправка и налейте 400 мл от пилешкия бульон, разбъркайте до разтопяване на сиренето.

Залейте ястието с него и поръсете с черен пипер на вкус. Завийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото.

Десет минути преди да извадите тавата от фурната, премахнете фолиото и поръсете ястието с настъргания кашкавал.

Извадете тавата от фурната и поръсете с нарязан пресен магданоз. Сервирайте ястието с печени, варени или пържени картофи, по желание.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар