Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сухи чушки с ориз и нахут за Бъдни вечер

Сухи чушки с ориз и нахут за Бъдни вечер

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Сухи чушки с ориз и нахут за Бъдни вечер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Едно от постните ястие на Бъдни вечер - пълнени чушки с ориз и нахут, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • нахут - 150 г сварен
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • олио
  • сухи чушки - 8 - 10 бр.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се слага в тенджера. Сипва се вода, колкото да го покрие. Слага се на котлона да заври. След завирането се засичат 7 минути и се отстранява от котлона.

През това време се режат лукът и морковът.

В тиган се сипва малко олио да се загрее. След това се прибавят нарязаните лук и морков. Оставят се да се запържат леко. След това се прибавя нахутът.

Оризът се измива със студена вода, отцежда се и се прибавя към останалите продукти. Прибавят се чубрицата, солта и черният пипер. Разбърква се и се оставят да се запържат малко.

Сухите чушки се заливат с топла вода и се оставят за около 10 минути.

След това се пълнят с готовата смес от ориза и нахута. В плоска чиния се сипва малко брашно.

След като чушките са напълнени всяка чушка се потапя в брашното, за да не излиза сместа. Редят се в тава. Сипва се малко вода и се пекат около 60 минути на 200 градуса.

Сухите чушки с ориз и нахут за Бъдни вечер са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: