Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Постни чушки с ориз за Бъдни вечер

Постни чушки с ориз за Бъдни вечер

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Постни чушки с ориз за Бъдни вечер
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
15
"Знаем, че са вкусни, но не бива да прекалявате с тях, защото на трапезата ви чакат още вкусотии"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 броя сушени
  • ориз - 1 чаена чаша
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се слагат в хладка вода, за да омекнат.

През това време се приготвя плънката за тях. Лукът и морковът се нарязват на дребно.

В дълбок тиган се слага олио да се сгорещи. Когато олиото е сгорещено, се добавя нарязаният на дребно лук.

Лукът се задуша, докато омекне и стане леко прозрачен. След това към него се добавя и оризът. Разбърква се хубаво. Оризът също трябва да стане прозрачен.

Добавя се доматеният сос. Разбърква се хубаво и непрекъснато. След което се добавят половин чаена чаша вода и морковът.

Оризът се подправя с избраните по-горе подправки. Разбърква се хубаво. Оставя се на котлона да ври, докато оризът поеме водата. След което се пълнят чушките.

Чушките не трябва да са препълнени. Редят се в намазана с олио това. Отгоре се заливат 2 чаени чаши гореща вода.

Пълнените чушки се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.

Постните чушки с ориз за Бъдни вечер са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: