Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Салата Коледен венец

Салата Коледен венец

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Салата Коледен венец
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Един плетен коледен венец за масата и един вкусен Коледен венец за трапезата"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. /среден размер/
  • червен лук - 1 глава
  • шунков салам - 4 слайса
  • кайсерован врат - 4 слайса
  • чушки - 2 бр. печени (червени)
  • маслини - 4 бр. зелени
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода с няколко капки зехтин. Изчакайте да изстинат и ги намачкайте. Добавете към тях и нарязания на тънки ивици лук и разбъркайте добре.

Покрийте форма за кекс с алуминиево фолио и подредете картофите, завийте формата с прозрачно фолио и оставете в хладилник да стегне за 1 час.

След това извадете и обърнете в подходяща чиния и премахнете фолиото.

От шунковия салам и кайсерования врат оформете розички, поставете по 1 зелена маслинка с чушка и фиксирайте с клечки за зъби.

Подредете върху картофената салата и поставете по 1 лентичка червена чушка и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко! Салатата Коледен венец е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: