Начин на приготвяне
Приготвяне на шоколадовия блат:
Течните съставки се разбъркват добре и към тях се добавят сухите съставки. Разбива се добре с миксер. Изпича се блат с диаметър 26 см на 180 градуса с вентилатор за 35 мин.
Приготвяне на крема:
Двете пакетчета пудинг се сваряват в прясното мляко. Подслажда се на вкус. Получва се много гъст крем. Докато е горещ в него се добавя начупения бял шоколад и се бърка, докато се разтопи. Оставя се да се охлади напълно.
Сметаната се разбива на пухкав крем и се смесва с охладения пудинг, като се бърка с помощта на шпатула.
Желатинът се накисва в 50 мл вода и след като набъбне се слага на водна баня да се разтопи, докато стане като прозрачен сироп. Добавя се малко по малко към получения крем.
Готовият крем се разделя на 2 части. В едната част се добавя сладкото, като може да се капне и малко червена сладкарска боя за по-наситен цвят, а другата си остава бяла.
Във форма за торта с подвижен ринг се слага блатът. Върху него се излива ягодовия крем, а след него внимателно и белия крем. Шоколадовата торта се слага в хладилник, докато стегнат кремовете.
След това се изважда и се полива с шоколадовия ганаш, приготвен като сметаната се загрява до момент преди да кипне, сваля се от котлона и се добавя начупения шоколад, като се бърка енергично, докато се разтопи и се получи гладък сос. Украсява се по желание.
Тортата с шоколад и ягодово сладко е готова.