Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с шоколад и ягодово сладко

Торта с шоколад и ягодово сладко

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Торта с шоколад и ягодово сладко4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Любима торта на малки и големи - зарадвайте всички вкъщи с вкусна торта с шоколад и ягодово сладко"

Необходими Продукти

  • За шоколадовия блат
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1/3 ч.ч. неподсладено
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. с 4.5 % масленост
  • кафе - 1/2 ч.ч. нескафе, сварено
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • За крема
  • пудинг ванилия - 2 пакета
  • прясно мляко - 500 мл
  • бял шоколад - 100 г
  • течна сметана - 400 мл сладкарска
  • желатин - 1 пак.
  • ягодово сладко - 4 - 5 с.л.
  • Шоколадов ганаш
  • течна сметана - 200 мл
  • готварски шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на шоколадовия блат:

Течните съставки се разбъркват добре и към тях се добавят сухите съставки. Разбива се добре с миксер. Изпича се блат с диаметър 26 см на 180 градуса с вентилатор за 35 мин.

Приготвяне на крема:

Двете пакетчета пудинг се сваряват в прясното мляко. Подслажда се на вкус. Получва се много гъст крем. Докато е горещ в него се добавя начупения бял шоколад и се бърка, докато се разтопи. Оставя се да се охлади напълно.

Сметаната се разбива на пухкав крем и се смесва с охладения пудинг, като се бърка с помощта на шпатула.

Желатинът се накисва в 50 мл вода и след като набъбне се слага на водна баня да се разтопи, докато стане като прозрачен сироп. Добавя се малко по малко към получения крем.

Готовият крем се разделя на 2 части. В едната част се добавя сладкото, като може да се капне и малко червена сладкарска боя за по-наситен цвят, а другата си остава бяла.

Във форма за торта с подвижен ринг се слага блатът. Върху него се излива ягодовия крем, а след него внимателно и белия крем. Шоколадовата торта се слага в хладилник, докато стегнат кремовете.

След това се изважда и се полива с шоколадовия ганаш, приготвен като сметаната се загрява до момент преди да кипне, сваля се от котлона и се добавя начупения шоколад, като се бърка енергично, докато се разтопи и се получи гладък сос. Украсява се по желание.

Тортата с шоколад и ягодово сладко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: