Празнично плато с български мезета

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964172533
28/12/2017
"Ключово при приготвянето на това мезе е меракът, останалото е въпрос на сигурна ръка и остър нож "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 656
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на тънички парчета и се подреждат по ръба на платото. Филето Елена също се нарязва на много тъничко и се подрежда на следващият ред след кашкавала.

Бялото саламурено сирене се нарязва на парчета с дебелина от 3 до 5 мм. Подрежда се след филето. Накрая в центъра на платото се оставя дупка в която се слага червеният лук.

Главата с помощта на тънко ножче се изрязва като цвете и всеки слой от лука се изважда.

Подреждат се отново като се разменят "листчетата" на цветето. Полученото цвете се поставя в центъра на платото.

Накрая бялото сирене се поръсва с червения пипер и се полива със съвсем малко зехтин.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар