Пикантен кейк

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пикантен кейк1 / 2
13/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • масло - 125 г краве
  • захар - 250 г
  • яйца - 4 броя
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пракетче
  • брашно - 320 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • за глазурата
  • пудра захар - 250 г
  • вода - 3 с.л. вряла
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта разбийте с миксер. Добавете жълтъците, настъргания шоколад, индийското орехче, черния пипер и брашното, пресято предварително с бакпулвера.

Отделно разбийте белтъците на сняг и внимателно ги объркайте към другата смес. Сместа изсипете в подходяща форма, застлана с хартия за печене или намазнена и набрашнена.

Изпечете пикантния кейк до готовност и след като изстине, го покрийте с глазурата, приготвена чрез смесването на пудрата захар, водата и лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: