Начин на приготвяне
Отстранява се кожата на пилешките пържоли от бут.
Посоляват се от двете страни.
В една дълбока чиния се слага повечко брашно. Във втора дълбока чиния се разбиват яйцата.
В трета дълбока чиния се натрошава лютия такис чипс /в случая син/. Към него се добавят галетата и сусамът. Всички съставки се разбъркват.
Подготвя се тава с хартия за печен. Заготовката за пикантните шницели е готова. Всяка от пържолите се овалва добре в брашното. След това в разбитите яйца, като трябва да влезе хубаво навсякъде.
Пържолите от бут са малко по-насечени, но им трябва просто малко повече внимание. Овалват се добре в пикантната смес от лют чипс, така че да полепне навсякъде.
Нареждат се в тавата. Пекат се шницелите 20 минути в предварително загрята на 200 °C фурна.
Пикантният пилешки шницел се поднася с гарнитура по избор, като за летния сезон избрах домати, за да бъде ястието по-леко.