Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Картофи по провансалски

Картофи по провансалски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофи по провансалски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"И ние това не разбираме, уж картофи като картофи, а някак по провансалски са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг полусварени
  • масло - 125 г
  • сирене - 150 г настъргано
  • кашкавал - 50 г настърган
  • яйца - 6 броя
  • домати - 5 - 6 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Разтопете половината от маслото в тиган и към него прибавете картофите.

Посолете, поръсете със смлян черен пипер. Свалете тигана от огъня и след като картофите поизстинат, прибавете сиренето и разбитите яйца.

Разбъркайте леко о прехвърлете в намаслена тавичка. Отгоре подредете кръгчета домати, а върху тях настържете кашкавала. Полейте равномерно с останалото разтопено масло. Запечете картофите по провансалски до приятен загар в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Азз
Азз
Пробвахме го и никой вкъщи не хареса яденето. Но всеки е с различно мнение :)
11.01.2014 21:03