Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Овесено-оризова баница с пармезан

Овесено-оризова баница с пармезан

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Овесено-оризова баница с пармезан
Снимка: Потребител#184319
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • спанак - 150 г
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 к.л.
  • извара - 200 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Добавя се млякото и содата, кипната в него. Сипваме бавно брашното при непрекъснато бъркане. Следват овесените ядки, изварата и сиренето натрошено.

Спанакът се почиства, измива и попарва. Прибавяме в сместа.

В тефлонова тавичка разтопяваме маслото в загрятата фурна. Изсипваме при сместа, като оставяме малко за подмазване. Пресипваме всичко в тавичката и печем на 180-200 градуса долно печене.

10 минути преди да извадим баницата, настъргваме кашкавал и пармезан. Запичаме до златисто.

Овесено-оризовата баница с пармезан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: