Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, добавяме прясно мляко, ванилия, какао, накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се на гладка кексова смес, сипва се върху хартия в тавичка.
Печем блат в загрята фурна на 170 градуса около 30 минути, проба с клечка да излезе суха. Изважда се върху решетка и се срязва на две части.
Докато се охлажда, в купа се разбива заквасена сметана с течен шоколад, натрошава се шоколадова вафла и разбъркваме. С четка се сиропират двете половини, намазваме с крем и сглобяваме тортата. Оставя се на хладно.
Загрява се сметана с масло без да завира. Снема се от огъня и добавяме натрошен шоколад, разбърква се докато се разтопи и оставяме на хладно да стегне. С лъжица се намазва отгоре.
Края поръсваме с кокосови стърготини. 3-4 с. л. от крема сипваме в малка фунийка от хартия за печене, отрязва се връхчето и рисуваме по тортата.
Набождат се шоколадовите листа по края, а в средата поставяме буквички от бял фондан - Ч. Н. Г!