Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Разкошните италиански сватбени бисквити

Разкошните италиански сватбени бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Разкошните италиански сватбени бисквити
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
6
"Сватба ли чухме - бисквитите са от нас"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г на стайна температура
  • пудра захар - 80 г и още за покритие
  • кошерна сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 на стайна температура
  • брашно - 190 г
  • бадемово брашно - 50 г
  • бадемов екстракт - 1 капка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се маслото и захарта до крем.

Прибавя се бадемовият екстракт, солта и яйцето.

Разбива се за 1 минута на средна скорост на миксера. Брашното се смесва с бадемовото брашно и се прибавят на две порции.

Разбърква се на ниска скорост на миксера, само докато се смесят.

Тестото за сватбените сладки е меко и за удобство се завива във фолио и се оставя във фризер за 20 - 30 минути, за да стегне.

От охладеното тесто се откъсват равни по размер парчета -около 27 - 30 г, овалват се между дланите, оформя се топче и се подреждат в тава върху партия за печене.

Пече се на 180 градуса за около 12 - 14 минути - бисквитката трябва да остане бяла.

Ако по време не печенето на италианските сладки се забележат пукнатини, веднага се изваждат, готови са.

Разкошните италиански сватбени бисквити се охлаждат за кратко в самата тава и се напудрят обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: