Начин на приготвяне
За блата:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Отделно се разбиват отделените жълтъци с тръстиковата захар. След като сместа увеличи обема си, се прибавя постепенно брашното. Накрая се прибавя ванилията и се разбива хубаво.
Към получената смес се добавя и настърганата портокалова кора.
След това постепенно се прибавят жълтъците към разбитите белтъци.
Бърка се постоянно до получаването на гладка еднородна смес.
Готовата смес се изсипва в тава, която е застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 8-10 минути.
През това време се реже бананът на тънки кръгчета и лешниците се смилат.
След като се извади блатът от фурната, се слага върху мокра кърпа.
За крема:
500 мл прясно мляко се слага на котлона да заври. В останалите 200 мл прясно мляко се разтваря пудинга и захарта. Бърка се да се получи еднородна каша.
След като млякото на котлона заври, се прибавя разтвореният пудинг. Бърка се постоянно и енергично. Кремът трябва да стане еднороден и гъст. След това се сваля от котлона.
С готовия крем се маже блатът. Реди се нарязания банан и се поръсва отгоре със смлените лешници. С помощта на мократа кърпа блатът се навива на руло, но не много стегнато. Оставя се да изстине.
След това сметаната се оцветява с какаото. С него се помазва рулото и с вилица се правят шарки, подобни на дърво.
След това се прави украсата от фондан. От него се прави снежният човек, вратата, прозорците, оградата и снежинките. Отгоре се поръсва с пресята пудра захар.