Начин на приготвяне
Разбийте с миксер яйцата със захарта. Към тях прибавете пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.
Застелете тава (от печката) с хартия за печене. Изсипете сместа и загладете. Печете на 180 градуса за 15 минути.
Извадете и заедно с хартията го завийте на сладко руло. Оставете да се охлади.
През това време направете крема според указанието.
Към него прибавете разтопения шоколад и желатина (предварително накиснат в малко вода и след това разтопен за кратко в микровълновата) и рома. Разбъркайте добре. Оставете крема за 5 минути в хладилника.
Развийте рулото, сиропирайте го леко с портокалов сок. Намажете с крема. Поръсете с цитрусовите и портокаловите корички и шоколадовите пръчици. Завийте на стегнато руло.
Намажете рулото с разбитите сметани. Украсете по желание.
Аз съм го намазала с фарситура Брюле (оцветена в зелено) и украсила с фондан.
Пандишпановото руло Зимна приказка е готово.
Коментари