Начин на приготвяне
Разрежете тиквичката на две равни части напречно и всяка от тях направете на тънки надлъжни парченча.
Разбийте леко яйцето и в друга чиния смесете галетата с чесъна, копъра, черния пипер и сол. Потапяйте всяка лента тиквичка в яйце и после в галета. Нареждайте в тавичка, предварително намаслена или покрита с хартия за печене. Поръсете със зехтин.
Поставете в предварително загрята на 190 градуса фурна и печете до хубав златист загар. След изваждане от фурната, покрийте тавичката за малк, за да се задушат и поомекнат тиквичките и да ни е по-лесно да ги навиваме.
През това време си пригответе скаридите. Поставете вода на силен огън и когато заври, пуснете вътре морските дарове цели. Използваме цели скариди поради факта, че са много по-вкусни, а бульонът от тях после може да използваме за други цели (вкусно ризото с морски дарове, рибни чорби и супи и други ястия).
Варете за кратко - около 4 минути са достатъчни, но все пак зависи от големината. Извадете скаридите и обелете (ако ще употребите след това бульончето, върнете главите и обелките в него и доварете още 10 минути, след това прецедете и може да съхраните във фризер).
Навийте тиквичките на рулца и нанизвайте по едно на дървена клечка, след това слагайте скарида и накрая половинка чери домат.
Подредете в широко плато и залейте с капки от майонезения сос, за който всички продукти упоменати в рецептата се смесват до хомогенност.
По желание поръсете със свежи, накълцани зелени листа - рукола, магданоз, зелен лук.
Добър апетит и хубав празник!