Начин на приготвяне
В купата на миксера разбиваме първо яйцата, солта и 1/2 от захарта (ако не разполагате с кафява, можете да я замените с обикновена).
Разбива се до изсветляване на сместа. В нея добавяме добре намачкания банан, есенцията кафе и отново разбиваме.
В друга купа миксираме мекото масло с останалата 1/2 захар до пухкава консистенция. Към нея прибавяме предварителното смесеното брашно с бакпулвера и какаото. Разбиваме до хомогенност.
Стафидите са предварително накиснати в рома.
Смесваме маслената смес към яйчената, прибавяме набъбналите ароматни стафиди и разбъркваме още веднъж.
Приготвяме хартиени кошнички и ги поставяме в гнездата на формичките за мъфини.
Разпределяме в тях сместа, като ги пълним с 1/3 от нея.
Печетем в предварително загрята фурна на 160 градуса с включен вентилатор 25-30 минути.
След като се охладят къпкейковете, поставяме по лъжица от сладкото върху тях.